معرفت یک دقیقه ای

گاهی دانستن یک مطلب کوتاه، سرنوشت انسانی را تغییر میدهد.

معرفت یک دقیقه ای

گاهی دانستن یک مطلب کوتاه، سرنوشت انسانی را تغییر میدهد.

امام صادق‌ صلوات‌الله‌علیه فرمودند: لَوْ عَلِمَ‏ النَّاسُ‏ مَا فِی‏ الْعِلْمِ‏ لَطَلَبُوهُ وَلَوْ بِسَفْکِ الْمُهَجِ وَخَوْضِ اللُّجَج؛اگر مردم می‌دانستند علم چقدر ارزش دارد،‌ به‌دنبال آن می‌رفتند، ولو مستلزم ریختن خون‌ها و فرو رفتن در دریاها باشد.
این روایت به این‌ معناست که اگر مردم ارزش علم را می‌دانستند، حتی اگر احتمال می‌دادند که در راه کسب علم خونشان ریخته شود یا زحمت‌هایی هم‌چون فرو رفتن در دریاها را متحمل شوند، باز هم به دنبال کسب علم می‌رفتند؛ آن‌قدر علم ارزش دارد که این ریسک‌ها را می‌طلبد.
منبع:
بحارالانوار، ج1، ص177.

  • ۰
  • ۰

حالا از کجا معلوم که قیامت و حساب و کتابی هست؟ آیا دلیل قانع کننده ای برای این مطلب دارید؟ اصلا کسی تا حالا برگشته از اون دنیا خبر بیاره که دنیای دیگری و بهشت و جهنمی هست؟!!

دلیلش را باید با عقل خود بسنجیم که آیا میشود خداوندی که همه کارهایش حکیمانه و هدفمند هست، این همه انسان و موجودات را خلق کند و بعد از یک مدت زندگی نابود شوند و از بین بروند و هیچ هدفی پشت پرده نباشد. خداوند در قران کریم به این مطلب اشاره کرده و فرموده:

أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّما خَلَقْناکُمْ عَبَثاً وَأَنَّکُمْ إِلَیْنا لا تُرْجَعُون[1]

آیا گمان کردید که ما شما را بیهوده آفریده ایم واین که شما به سوى ما باز نمى گردید؟

سپس در آیه بعد خداوند را از هر گونه صفت نقص منزه دانسته مى فرماید:

فَتَعالَى اللّهُ الْمَلِکُ الْحَقُّ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْکَریمِ.[2]

برتر است خدایى که فرمانرواى بر حق است و جز او خدایى نیست او پروردگار عرش زیبا است.

وَما خَلَقْنَا السَّماواتِ وَالأَرْضَ وَما بَیْنَهُما لاعِبینَ*ما خَلَقْناهُما إِلاّ بِالْحَقّ وَلکِنَّ أَکْثَرَهُمْ لا یَعْلَمُونَ*إِنَّ یَوْمَ الْفَصْلِ مِیقاتُهُمْ أَجْمَعینَ.[3]

ما آسمان و زمین و آنچه را که در میان آنها است بازیگرانه وبى هدف خلق نکردیم، ما آنها را جز به حق (حکمت) نیافریدیم، هر چند اکثر آنان نمى دانند، محققاً روز قیامت وعده گاه همه آنان است.

بنابر این یک از دلایل معاد هدفمند بودن خلقت است  به طوریکه اگر قیامت و جاودانگی بعد از مرگ نباشد اساس خلقت بیهوده خواهد بود.

 

 



[1] - مؤمنون/115.

[2] - مؤمنون/116.

[3] - دخان/40 ـ 38.

  • ۹۵/۱۱/۲۰
  • seyed95 حیدری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی